Оголошення / рекламу / статті у наше видання - газету "Токмацька Гривня", яка виходить щосереди, ви завжди можете подати онлайн: телефон / Viber 068 211 74 45, e-mail: grivnatokmaka@gmail.com Читайте нас в Telegram: t.me/tokmakpology Будьте здорові! Нехай Вам щастить!


23 лютого, 2022

За результатами державного фінансового аудиту керівництву відділу освіти Токмацької міської ради надано пропозиції, спрямовані на покращання ефективності використання бюджетних коштів та комунального майна

Фахівці Управління Східного офісу Держаудитслужби в Запорізькій області провели державний фінансовий аудит виконання бюджетних програм відділом освіти Токмацької міської ради, де встановили неефективне використання бюджетних коштів на суму 67,4 млн грн та порушень фінансової дисципліни на суму 1,2 млн грн., повідомляє пресслужба Управління Східного офісу Держаудитслужби в Запорізькій області.

Аудитори встановили, що шість закладів загальної середньої освіти функціонують неефективно. Жодна з цих шкіл не використовує і 40 відсотків власної проєктної потужності. Наприклад, проєктна потужність Новопрокопівської загальноосвітньої школи становить 480 учнів, тоді як в ній навчаються 68, тобто майже 86 відсотків приміщення школи не використовується. Середня наповнюваність класів сільських шкіл втричі менша розрахункової та становить у середньому 8 учнів у класі.

Функціонування малокомплектних сільських шкіл з низькою завантаженістю не сприяє створенню рівних прав для соціалізації дітей сільської місцевості і зумовлює нераціональне використання бюджетних коштів. До того ж, наявний підхід до планування видатків призводить до нерівномірного розподілу фінансування між закладами середньої освіти по Токмаку та забезпечення потреб малокомплектних шкіл.

Тяганина з оформленням правовстановлюючих документів на земельні ділянки площею майже 22 гектари може обернутися їх втратою. А оціночна вартість їх сягає понад 50 млн грн.

За результатами державного фінансового аудиту керівництву об’єкта аудиту надано пропозиції, спрямовані на покращання ефективності використання бюджетних коштів та комунального майна.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.