Оголошення / рекламу / статті у наше видання - газету "Токмацька Гривня", яка виходить щосереди, ви завжди можете подати онлайн: телефон / Viber 068 211 74 45, e-mail: grivnatokmaka@gmail.com Читайте нас в Telegram: t.me/tokmakpology Будьте здорові! Нехай Вам щастить!


16 липня, 2021

СБУ виявила у Запорізькій та Одеській областях чотири схрони із засобами ураження

За оперативними даними, схованку на території Бердянського району у 2014 році облаштували бойовики так званих «Л/ДНР» для проведення диверсій.

Тайник був прихований у лісосмугі поблизу одного із селищ. Зі схрону правоохоронці вилучили: тротилові шашки загальною вагою майже 3 кг; 15 реактивних протитанкових гранат; 57 гранат Ф-1, РГД-5 і РГН; 20 г гексогену; 1 тис. набоїв калібру 5,45 мм.

У другому схроні, який був облаштований у лісосмугі неподалік летовища міжнародного аеропорту «Запоріжжя», виявлено: пластичну вибухову речовину вагою 120 г; 8 підривачів; детонуючий шнур; 2 реактивні протитанкові гранати; 3 гранати Ф-1 і РГД-5; 9 магазинів до автоматичної зброї; майже 2 тис. патронів різного калібру.

Ще одну схованку співробітники СБУ виявили в лісопарку, майже у центрі Мелітополя. У тайнику було виявлено:15 корпусів гранат Ф-1 і РГД; майже триста патронів калібру 5,45 мм.

Вилучені засоби ураження направлено на експертизу.

Крім того, співробітники Головного управління внутрішньої безпеки СБУ виявили в Одеській області неподалік Київського шосе схрон зі зброєю та боєприпасами.

Під час огляду тайника правоохоронці виявили: 2 реактивні протитанкові гранати; 7 гранат РГД і Ф-1; 3 гранати для підствольного гранатомета; понад 400 набоїв різного калібру.

У межах кримінальних проваджень за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної діяльності.

Заходи із викриття правопорушень проводять співробітники СБУ спільно зі слідчими Національної поліції.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.