Оголошення / рекламу / статті у наше видання - газету "Токмацька Гривня", яка виходить щосереди, ви завжди можете подати онлайн: телефон / Viber 068 211 74 45, e-mail: grivnatokmaka@gmail.com Читайте нас в Telegram: t.me/tokmakpology Будьте здорові! Нехай Вам щастить!


09 жовтня, 2021

Передплата 2022: Чому варто товаришувати з «Токмацькою Гривнею»

Універсальний засіб масової інформації обласної сфери розповсюдження (ЗМІ) газета «Токмацька Гривня» вже 17 років існує на просторах інформаційного поля Запорізької області.

Універсальність саме нашого ЗМІ полягає в роботі по принципу «три в одному», або газета, яку передають з рук в руки – найкраща он-лайн реклама у Пологівському районі.

Запорізька дирекція АТ «Укрпошта» повідомляє,  що продовжується передплата періодичних друкованих видань на І півріччя 2022 року, із доставкою з січня, в усіх об’єктах поштового зв’язку.

Індекс нашого видання: 99347.

Передплату можна оформити в будь-якому найближчому поштовому відділенні Укрпошти у Запорізькій області або через свою листоношу.

Передплатіть наше видання он-лайн – зручно та швидко!

Щоб оформити передплату на «Токмацьку Гривню» онлайн, зробіть 3 простих кроки:

1. Зайдіть на сайт Укрпошти.

2. Вкажіть період, впродовж якого хочете отримувати видання.

3. Оформіть замовлення. Для цього вкажіть ПІБ замовника, поштову адресу, за якою потрібно доставляти періодику, номер телефону та email, на який надійде лист-підтвердження замовлення. 

Будь на вістрі подій – передплачуй «Токмацьку Гривню»!

Довідково: ЗМІ «Токмацька Гривня» щосереди оперативно на двох сторінках публікує останні новини Токмацької та Молочанської громад, Пологівського району, Запорізької області, України та світу. Дві сторінки займає ТВ програма, а решту - модульна реклама та приватні оголошення населення і місцевого бізнесу.

Кожного дня у нашому житті так складається, що нам потрібні ті чи інші послуги – майже всі вони закумульовані у нашому ЗМІ і завжди будуть у вас під рукою.

«Токмацька гривня» не є «рупором» місцевої влади, а навпаки – ми ваш «рупор», шановні читачі.

Так, на днях, після публікації одного гострого вашого питання через «п’ять хвилин» після оприлюднення матеріалу у нашому офісі вже був згаданий чиновник, що вимахував «корочками» і не здогадувався, що вже «попав» на Статтю 171. Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, яка передбачає:

1. Незаконне вилучення зібраних, опрацьованих, підготовлених журналістом матеріалів і технічних засобів, якими він користується у зв’язку із своєю професійною діяльністю, незаконна відмова у доступі журналіста до інформації, незаконна заборона висвітлення окремих тем, показу окремих осіб, критики суб’єкта владних повноважень, а так само будь-яке інше умисне перешкоджання здійсненню журналістом законної професійної діяльності карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

2. Вплив у будь-якій формі на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків або переслідування журналіста у зв’язку з його законною професійною діяльністю - караються штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до чотирьох років.

3. Дії, передбачені частиною другою цієї статті, якщо вони були вчинені службовою особою з використанням свого службового становища або за попередньою змовою групою осіб, - караються штрафом від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

{Стаття 171 в редакції Закону № 993–VIII від 04.02.2016}

Наша газета визнає чинний міжнародний документ етики журналістів, який підтримує Європейська Медійна Спілка, Міжнародні принципи журналістської етики, прийняті на четвертій Консультативній зустрічі міжнародних і регіональних журналістських організацій, яка відбулася в 1983 р. спочатку в Празі, а згодом — у Парижі.

Є десять міжнародних принципів професійної етики журналіста, яких дотримується «Токмацька Гривня»:

1. Право людей на отримання правдивої інформації.

2. Вірність журналіста об’єктивній реальності.

3. Соціальна відповідальність журналіста.

4. Професійна чесність журналіста.

5. Загальнодоступність засобів масової інформації й участь громадськості в їх роботі.

6. Повага до приватного життя.

7. Повага до громадських інтересів.

8. Повага до загальнолюдських цінностей і різноманіття культур.

9. Усунення війн та іншого зла, що протистоїть людству.

10. Сприяння новому міжнародному порядку в галузі інформації.

Європейська Медійна Спілка керується також етичним кодексом журналіста, ухваленого на з’їзді журналістів-підписантів 2002 року, з доповненнями, котрі були внесені на з’їзді 24 квітні 2004 року та з додатковим 19-м пунктом, прийнятим на загальних зборах ЄМС у грудні 2018 року:

1. Свобода слова та висловлювань є невід’ємною складовою діяльності журналіста.

2. Служіння інтересам влади, а не суспільства є порушенням етики журналіста.

3. Журналіст має з повагою ставитися до приватного життя людини.

4. Висвітлення судових процесів має бути неупередженим щодо звинувачених. Журналіст не може називати людину злочинцем до відповідного рішення суду.

5. Журналіст не розкриває своїх джерел інформації, окрім випадків, передбачених законодавством України.

6. Повага до права громадськості на повну та об’єктивну інформацію про факти і події є найпершим обов’язком журналіста.

7. Інформаційні та аналітичні матеріали мають бути чітко відокремлені від реклами відповідною рубрикацією.

8. Редакційна обробка матеріалів, включаючи знімки, текстівки, заголовки, відповідність відеоряду й текстового супроводу тощо не повинні фальсифікувати зміст.

9. Факти, судження і припущення мають бути чітко відокремлені одні від одного.

10. Думки опонентів, зокрема тих, хто став об’єктом журналістської критики, мають бути представлені збалансовано. Так само мають бути подані оцінки незалежних експертів.

11. Не допускається таке вибіркове цитування соціологічних досліджень, яке призводить до викривлення змісту. Журналістські опитування громадян не повинні фабрикуватися з метою отримання наперед визначеного результату.

12. Журналіст зобов’язаний зробити все можливе для виправлення будь-якої поширеної інформації, якщо виявилося, що вона не відповідає дійсності.

13. Журналіст не повинен використовувати незаконні методи отримання інформації. Журналіст під час збирання інформації діє в правовому полі України і може вдатися до будь-яких законних, зокрема судових, процедур проти осіб, які перешкоджають йому в зборі інформації.

14. Плагіат несумісний зі званням журналіста.

15. Ніхто не можу бути дискримінований через свою стать, мову, расу, релігію, національне, регіональне чи соціальне походження або політичні уподобання. Указувати на відповідні ознаки особи (групи людей) слід лише у випадках, коли ця інформація є неодмінною складовою матеріалу.

16. Журналіста не можна у службовому порядку зобов’язати писати чи виконувати будь-що, коли це суперечить його власним переконанням чи принципам.

17. Незаконне отримання журналістом матеріальної винагороди чи будь-яких пільг за виконаний чи невиконаний журналістський матеріал є несумісним за званням журналіста.

18. Журналіст має бути особливо обережним при висвітленні питань, пов’язаних із дітьми. Журналіст і редактор повинні мати обґрунтовані підстави для висвітлення приватного життя неповнолітньої особи (осіб) та дозвіл на це від її батьків чи опікунів. Неприпустимим є розкриття імен неповнолітніх (або вказування ознак, за якими їх можна розпізнати), які мали стосунок до протизаконних дій, стали учасниками подій, пов’язаних із насильством.

19. Журналіст має бути патріотом України: не шкодити своєю діяльністю інтересам держави, боротися з внутрішніми та міжнародними проявами неповаги до наших національних і християнських цінностей (мови, культури, літератури, історії, звичаїв і традицій), відстоювати українську незалежність і територіальну цілісність.

Так, згодні, написано багато, як для запрошення читача до передплати газети «Токмацька Гривня», але воно того варто.

До зустрічі у Новому передплатному періоді, шановні читачі!

Порада від «Токмацької Гривні»: Останній день передплати - 25 грудня 2021 року: передплачуйте газету одразу на 12 місяців – тоді вас не будуть стосуватися можливі підвищення вартості передплати у 2022 році.

Але газету можна передплатити і на мінімальний термін: місяць, два тощо, але тоді, у разі здорожчання послуг, ви… програєте.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.