Оголошення / рекламу / статті у наше видання - газету "Токмацька Гривня", яка виходить щосереди, ви завжди можете подати онлайн: телефон / Viber 068 211 74 45, e-mail: grivnatokmaka@gmail.com Читайте нас в Telegram: t.me/tokmakpology Будьте здорові! Нехай Вам щастить!


25 жовтня, 2021

Вирішують питання з додатковим центром вакцинації у Пологах

25 жовтня 2021 р., під час наради голови запорізької облдержадміністрації Олександра Старуха з керівниками структурних підрозділів, обговорили темпи вакцинації в регіоні.

Станом на 25 жовтня у  Запорізькій області щеплено 582 347 осіб, в тому числі 341 764 особи зробили перше щеплення,  240 583 особи закінчили вакцинацію (отримали 2 щеплення). 

За минулий тиждень кількість вакцинованих збільшилася в два рази – щеплення отримали понад 70 тисяч осіб, втім, темпи треба все одно пришвидшувати – наголосив голова ЗОДА Олександр Старух. За умови 70% вакцинації дорослого населення область зможе перейти на найменші обмеження карантинного режиму. Базовий показник для цього – 11 тисяч щеплень на добу.

Зараз посилена увага до вакцинації працівників громадського транспорту – на сьогодні щеплення мають 51% водіїв.

Також область відкриває додаткові пункти масової вакцинації – минулого тижня ще шість з’явилося у торговельних центрах Запоріжжя. Ще два цього тижня відкриють у Мелітополі та Бердянську, також вирішують питання з додатковим центром вакцинації у Пологах.

Ситуація досить складна. Ми підійшли  більш підготовлені до цієї червоної зони - кисневих концентраторів закуплено понад 800, забезпеченість лікарень киснем покращилася значно за останній рік. Але вже на сьогодні майже всі місця у лікарнях зайняті. Тож наша задача - зменшити кількість людей, які потрапляють до лікарні одночасно, щоб розтягнути в часі цей пік. Єдиний спосіб полегшити перебіг хвороби – це вакцинація. Абсолютна більшість тих, хто знаходиться у лікарнях в тяжкому стані – не були вакциновані, - наголосив голова ЗОДА Олександр Старух.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.