Оголошення / рекламу / статті у наше видання - газету "Токмацька Гривня", яка виходить щосереди, ви завжди можете подати онлайн: телефон / Viber 068 211 74 45, e-mail: grivnatokmaka@gmail.com Читайте нас в Telegram: t.me/tokmakpology Будьте здорові! Нехай Вам щастить!


27 жовтня, 2021

З 8 ЛИСТОПАДА ДЕРЖСЛУЖБОВЦІВ, ЯКІ УХИЛЯЮТЬСЯ ВІД ЩЕПЛЕННЯ, БУДЕ ВІДСТОРОНЕНО ВІД РОБОТИ БЕЗ ЗБЕРЕЖЕННЯ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ

З 8 листопада невакцинованих державних службовців та працівників, для яких МОЗ визначив обов'язковість вакцинації від COVID-19, будуть відстороняти від роботи.

Відповідні зміни до постанови КМУ № 1236 оприлюднені на Урядовому порталі.

26 жовтня під час засідання  регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізької області голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух звернув увагу членів комісії, що контроль за втіленням цієї постанови покладено на  керівників державних органів, підприємств та установ. Вони мають контролювати темпи проведення профілактичних щеплень проти COVID-19 серед працівників  та держслужбовців, професії яких віднесені до обов'язкового щеплення. 

Працівників, які ухиляються від щеплення, з 8 листопада буде відсторонено від роботи без збереження заробітної плати. Крім тих, які мають протипоказання, повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА.

Довідково: Ситуацію із захворюваністю на COVID-19 у в Запорізькій області обговорили в обласній державній адміністрації на позачерговому  засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Як наголосив директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олексій Кулинич, в регіоні спостерігається негативна тенденція між кількістю госпіталізованих та виписаних. Тих, кого виписали з лікарень на 30-35% менше, ніж нових хворих, які поступають  на лікування. Область шукає додаткові можливості для збільшення кількості ліжок для хворих на ковід. Кількість госпіталізацій, важких випадків COVID-19 зростає через те, що багато людей невакциновані. Потреба у  кисні в  середньому  збільшилась у 2-2,5 рази. На сьогодні всі лікарні забезпечені киснем, але обласна влада має тримати це питання під особливим контролем

Негативну динаміку відзначив і  заступник генерального директора Запорізького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗУ Олександр Мащак. Він наголосив, що Запорізька область стабільно входить до п'ятірки регіонів із найвищими показниками захворюваності. За даними епідемічного розслідування, інфікувались внаслідок контакту із лабораторно-підтвердженими випадками 67% захворілих.

Щоденно збільшується кількість летальних випадків - кожного дня фіксується щонайменше 50 смертей. Зокрема, лише за добу, 25 жовтня, в Запорізькій області виявили 1 339 нових випадків захворювання на коронавірусну хворобу. Померли 55 людей з підтвердженим діагнозом COVID-19. Продовжують хворіти 22466 осіб.

Більш ніж 99% померлих від коронавірусу в Україні за останні 3 місяці були нещеплені.

З урахуванням складної епідеміологічної ситуації, комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізької області прийняла ряд додаткових обмежень та рекомендацій. Зокрема, головам райдержадміністрацій, сільським, селищним, міським головам рекомендовано вжити заходів щодо продовження канікул у закладах загальної середньої освіти до 7 листопада.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.