Оголошення / рекламу / статті у наше видання - газету "Токмацька Гривня", яка виходить щосереди, ви завжди можете подати онлайн: телефон / Viber 068 211 74 45, e-mail: grivnatokmaka@gmail.com Читайте нас в Telegram: t.me/tokmakpology Будьте здорові! Нехай Вам щастить!


26 жовтня, 2021

Закінчені дослідження Держслужби якості освіти: Моніторинг якості організації дистанційного навчання

За підсумками дослідження Держслужби якості освіти, яке тривало з 11 по 22 жовтня включно, маємо такі результати. 

По-перше, в усіх областях України спостерігається високий рівень цифрової грамотності педагогів, а під час дистанційного навчання школи здебільшого використовують поєднання синхронного та асинхронного режимів (93%).

Водночас, найбільше закладів, які використовують лише асинхронний режим навчання, – у Тернопільській та Волинській областях (93% і 37% відповідно). Тож закликаю департаменти освіти Тернопільщини та Волині вжити заходів й для синхронного навчання дітей.

По-друге, під час дистанційного навчання у всіх областях переважна більшість закладів освіти використовують інформаційно-комунікаційні системи, зокрема електронні освітні платформи:

- ресурс для змішаного та дистанційного навчання «Всеукраїнська школа онлайн»;

- українську електронну освітню систему «Мій Клас»;

- хмарні сервіси Google (G Suite, Classroom, Google Meet, Class Time);

- онлайн-сервіси та інструменти для проведення відеоконференцій та онлайн-зустрічей за допомогою програмних застосунків Zoom та Skype.

На онлайн-уроках учителі використовують різноманітні форми організації роботи – підвищення пізнавальної активності учнів: презентації, інтерактивні вправи, демонстрації, зокрема відео та анімаційні.

Серед недоліків, які виявив моніторинг:

1) якість інтернет-зв’язку;

2) участь у синхронному режимі навчання не всіх учнів з класу;

3) оперативність появи актуальної інформації про організацію дистанційного навчання на сайтах закладів освіти.

Усього за час дослідження працівники територіальних органів Служби якості освіти відвідали 1078 онлайн-уроків. І ми будемо продовжувати таку практику.

 Сергій Шкарлет, Міністр освіти і науки України.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.