Оголошення / рекламу / статті у наше видання - газету "Токмацька Гривня", яка виходить щосереди, ви завжди можете подати онлайн: телефон / Viber 068 211 74 45, e-mail: grivnatokmaka@gmail.com Читайте нас в Telegram: t.me/tokmakpology Будьте здорові! Нехай Вам щастить!


29 квітня, 2021

Сучасне медичне обладнання передано Токмацькій міській територіальній громаді

29 квітня зібравшись на другу позачергову сесію, депутати Запорізької обласної ради затвердити низку рішень, які дозволять районам і громадам посилити боротьбу з коронавірусною інфекцією, отримати додаткове медичне обладнання та підвищити рівень комфорту мешканців.

В першу чергу, депутати розподілили 48,3 млн грн субвенції для закупівлі 8 рентгенівських діагностичних систем Calypso і 5 ультразвукових діагностичних систем ARIETTA Prologue.  Одержувачем коштів визначено комунальне некомерційне підприємство «Запорізька обласна клінічна лікарня» Запорізької обласної ради, яким було проведено закупівлю.

Рішенням сесії сучасне медичне обладнання передано Токмацькій міській територіальній громаді, м. Мелітополю, територіальній громаді м. Енергодара, Василівській міській раді, Пологівській міській раді Пологівського району.

Не менш важливе рішення – передання 30,6 млн грн державної субвенції для закупівлі кисневих концентраторів. Вони будуть розподілені між закладами охорони здоров’я та/або фізичними особами-підприємцями, які одержали ліцензію на право провадження господарської діяльності з медичної практики і мають договори з НСЗУ про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій. Як зазначають фахівці, мобільні кисневі концентратори – це можливість лікувати пацієнтів з COVID – 19 та із запаленням легенів амбулаторно, під наглядом сімейних лікарів.

Оперативно вирішили депутати й інше рішення, важливе в умовах боротьби з COVID – 19. Так, 40,5 млн грн коштів з Держбюджету підуть на придбання ноутбуків для навчальних закладів області. Це допоможе вчителям і викладачам якісніше організувати навчальний процес в період пандемії коронавірусної хвороби. 823 тис грн скерували депутати на придбання засобів індивідуального захисту і дезінфекції під час проведення ЗНО в 2021 році.

В рамках перерозподілу коштів обласного бюджету, на умовах спів фінансування з громадами області перерозподіляються 5,4 млн грн на придбання 8-ми нових шкільних автобусів, повідомляє Відділ комунікацій Запорізької обласної ради.

Довідково: Згідно рішення позачергової сесії облради, на умовах співфінансування нові шкільні автобуси з’являться у семи громадах – Токмацькій, Олександрівській, Якимівській, Малобілозерській, Приазовській, Більмацькій, а також у обласному центрі, для підвозу учнів із віддалених частин Шевченківського району.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.