Оголошення / рекламу / статті у наше видання - газету "Токмацька Гривня", яка виходить щосереди, ви завжди можете подати онлайн: телефон / Viber 068 211 74 45, e-mail: grivnatokmaka@gmail.com Читайте нас в Telegram: t.me/tokmakpology Будьте здорові! Нехай Вам щастить!


19 лютого, 2022

Хто має зберегти сільські ФАПи у Токмацькій територіальній громаді

Наразі фельдшерсько-акушерські пункти (ФАПи) - одна з невід'ємних складових первинної ланки системи охорони здоров'я в сільській місцевості. Саме вона найближча до людей, саме сюди селяни звертаються за першою медичною допомогою.

Та ФАПам бути ще недовго – місцеві кажуть, що їх планують закрити (оптимізувати) вже у квітні 2022 року. Медпрацівники вже написали відповідні заяви - зауважимо, що не наказ про скорочення штатів, з відповідними виплатами, що належать вивільненим відповідно до норм чинного законодавства України, а саме заяви. Саме цих медиків і торкнувся перший етап реформи кілька років тому - у новому законі немає поняття фельдшер.

18 лютого на запрошення мешканців сіл Чистопілля і Мирне Пологівського району Запорізької області Токмацької територіальної громади на місці розбиралася із ситуацією депутатка Запорізької обласної ради Валерія Матвієнко, яка, зокрема, зазначила, що...ЧИТАТИ ДАЛІ...        

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.