Оголошення / рекламу / статті у наше видання - газету "Токмацька Гривня", яка виходить щосереди, ви завжди можете подати онлайн: телефон / Viber 068 211 74 45, e-mail: grivnatokmaka@gmail.com Читайте нас в Telegram: t.me/tokmakpology Будьте здорові! Нехай Вам щастить!


27 січня, 2022

Із цього року підприємства птахівництва не можуть бути платниками єдиного податку (далі – ЄП) четвертої групи

Відповідно до змін, унесених із цього року до пп. 291.51.1 ПК, не можуть бути платниками ЄП четвертої групи суб’єкти господарювання, діяльність яких згідно з КВЕД-2010 відноситься до класів:

01.47 (розведення та вирощування свійської птиці, зокрема курей, індиків, качок, гусей, цесарок, одержування яєць свійської птиці, діяльність інкубаторних станцій із вирощування свійської птиці);

01.49 (у частині розведення та вирощування перепелів і страусів);

10.12 (виробництво м’яса свійської птиці).

Тобто сільгосппідприємства, які провадять вищенаведені види діяльності, позбавили права бути єдинниками четвертої групи.

Тому фермерським господарствам, яким важливо залишитися цьогоріч у четвертій групі єдинників, варто позбутися такої діяльності (а якщо таку діяльність воно не веде, то виключити відповідні коди КВЕД із статутних документів та ЄДР). І зробити це треба якомога скоріше – принаймні до 20 лютого (щоб на дату подання декларації з ЄП такого виду діяльності вже не було).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.