Оголошення / рекламу / статті у наше видання - газету "Токмацька Гривня", яка виходить щосереди, ви завжди можете подати онлайн: телефон / Viber 068 211 74 45, e-mail: grivnatokmaka@gmail.com Читайте нас в Telegram: t.me/tokmakpology Будьте здорові! Нехай Вам щастить!


24 листопада, 2021

У Токмацькій громаді планується підвищення тарифів на послуги з вивезення ТПВ

Про це повідомляється на сайті Токмацької міської ради.

Комунальне підприємство «Управляюча компанія «Контакт»» Токмацької міської ради є виконавцем   комунальних послуг з вивезення  побутових відходів, що утворюються на  території Токмацької міської територіальної громади.

Згідно діючого законодавства тарифи переглядаються щороку, йдеться у повідомленні.

У 2021 р діють тарифи на надання послуг  з поводження з побутовими відходами, за 1 м3 у розмірах: для  населення: 149,75 грн. (з ПДВ); для  бюджетних установ усіх рівнів: 157,23 грн. (з ПДВ); для юридичних осіб та інших суб’єктів господарювання: 172,21 грн. (з ПДВ).

Протягом строку дії тарифів, обсяги окремих витрат, пов’язаних із впровадженням господарської діяльності  з  поводження з побутовими відходами, значно збільшились з причин, що не залежать від підприємства, а саме:  вартість електроенергії  збільшилась на 41% (з 01.01.2021р. була ведена в дію нова форма моделі роздрібного ринку електричної енергії), прожитковий мінімум збільшився на 8%, мінімальна зарплата планується збільшитися на 8%. Ринкові ціни на товари, необхідні для здійснення   ремонту транспортних засобів (контейнеровозів та сміттєвозів), їх технічного обслуговування  збільшились понад 10 %.

Проведення коригування тарифів у 2021 році не відбувалося.

Планові витрати на  послуги поводження з побутовими відходами (збирання,    перевезення, та захоронення) зросли більше ніж на  10%.

Наразі тарифи формуються єдині для всіх категорій споживачів. Єдиний тариф за видами побутових відходів (тверді, великогабаритні, ремонтні), складає 1 м3 - 164,73 грн з ПДВ.

Про структуру  планових  витрат за елементами, прибуток, податок на додану вартість читати за посиланням.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.