Оголошення / рекламу / статті у наше видання - газету "Токмацька Гривня", яка виходить щосереди, ви завжди можете подати онлайн: телефон / Viber 068 211 74 45, e-mail: grivnatokmaka@gmail.com Читайте нас в Telegram: t.me/tokmakpology Будьте здорові! Нехай Вам щастить!


07 жовтня, 2021

Нововведення

Кабмін збільшив штрафи за незаконний вилов риби

Розмір штрафної санкції переглянутий в залежності від його рідкості і господарської цінності і збільшений в рази.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, штраф за незаконний вилов раків карася сріблястого виросте в 93 рази (з 17 до 1,58 тис. грн), окуня - в 186 разів (з 17 до 3,16 тис. грн), краснопірки - в 23 рази (з 68 до 1,56 тис. грн), ляща - в 9,7 разів (з 170 до 1,65 тис. грн), щуки - в 10,2 рази (з 340 до 3,47 тис. грн) , сома - в 12 разів (з 425 до 5,12 тис. грн), раків - в 130 разів (до 3,33 тис. грн) тощо.

В Україні почнуть штрафувати за їзду на "механіці"

Водіям, які складали іспит на «автоматі», але їздять на "механіці", виписуватимуть штрафи.

Через три місяці в Україні водіям, які здали іспит на автомобілі з коробкою «автомат» видаватимуть права зі спеціальною позначкою: цифрою 78 навпроти відкритої категорії. Така мітка буде означати заборону на водіння транспортом з механічною коробкою.

«Буде вважатися, що ви користувалися транспортним засобом без належного права керування», - пояснив перший заступник керівника сервісного центру МВС України Юрій Смольянінов.

Зміни продиктовані дотриманням європейської директиви, яка розділила механіку і автомат в 2013 році.

Кабмін виділив 25 млн грн на пропаганду вакцинації від COVID-19

Рішення уряду пов'язане з недостатніми темпами вакцинації серед українців: за станом на 6 жовтня в Україні проти коронавірусу прищепили 7,3 млн чоловік. Повністю імунізовані - 5,9 млн осіб.

Кампанія буде спрямована на інформування населення про важливість вакцинації, місцях розташування пунктів вакцинації та інші зміни.

Джерело: UKR INFORM

Більмак та Болгарку перейменували

Верховна Рада прийняла рішення про перейменування селища міського типу Більмак Пологівського району Запорізької області на селище міського типу Кам'янка.

За перейменування проголосував 231 депутат, 33 утрималися, проти не було жодного голосу.

Ще у травні перейменування Більмака підтримав Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Нагадаємо, що раніше селище називалося Куйбишевим, проте в умовах декомунізації було перейменоване на Більмак. Проте, така назва не задовольнила більшість місцевих жителів, які ініціювали зміну назви на Кам’янку – це одна зі старих історичних назв населеного пункту.

Також народні депутати перейменували Болгарку Бердянського району на Софіївку. "ЗА" - 278 народних депутатів України.

Мінімальна пенсія в Україні зросте до 2600

Кабінет Міністрів збільшив дохідну та витратну частини Пенсійного фонду України на більш ніж 18 мільярдів гривень.

«Збільшення ресурсу Пенсійного фонду дасть можливість планово підвищити пенсії з 1 грудня до 2600 грн. Підвищення відбудеться у зв’язку зі зростанням мінімальної заробітної плати до 6500 грн. Це лише частина заходів із реалізації комплексного плану щодо підвищення соціальних стандартів для українців», — наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду.

За його словами, збільшення пенсій, зарплат та соціальних виплат буде відбуватися на регулярній основі, оскільки це обов’язок держави та Уряду.

Дитячі садочки та початкові класи в школах продовжать працювати в «червоній» зоні у звичайному режимі

Найближчими днями декілька областей можуть потрапити до «червоної» зони. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час чергового засідання Уряду 6 жовтня.

«Це означає, що кінотеатри, кафе, ресторани, спортзали, театри та інші громадські місця зможуть працювати, лише якщо 100% працівників закладу і 100% відвідувачів повністю вакциновані. Бізнес має сам перевіряти наявність відповідних сертифікатів про вакцинацію. І ми просимо підприємців поставитися до цього відповідально», — зазначив Прем’єр-міністр.

За словами Глави Уряду, у працівників поліції та інших повноважних органів є відповідні технічні можливості, завдяки яким вони перевірятимуть у відвідувачів наявність ковід-сертифікатів.

Також Денис Шмигаль зауважив, що в «червоній» зоні карантину заклади освіти працюватимуть офлайн, лише якщо 100% працівників пройшли повний курс вакцинації.

«Дитячі садочки та 1-4 класи школи продовжать працювати у звичайному, очному форматі», — наголосив очільник Уряду.

Прем’єр-міністр додав, що на початок цього тижня майже 81% працівників шкіл щепилися принаймні однією дозою. Це, за його словами, дозволяє більшості таких закладів освіти працювати у звичайному режимі в «жовтій» зоні.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.