Оголошення / рекламу / статті у наше видання - газету "Токмацька Гривня", яка виходить щосереди, ви завжди можете подати онлайн: телефон / Viber 068 211 74 45, e-mail: grivnatokmaka@gmail.com Читайте нас в Telegram: t.me/tokmakpology Будьте здорові! Нехай Вам щастить!


30 серпня, 2021

План заходів щодо ліквідації та недопущення захворювання африканською чумою свиней у Молочанську

28 серпня встановлено карантин щодо африканської чуми свиней на території м. Молочанськ, а також затверджено План заходів щодо ліквідації та недопущення захворювання африканською чумою свиней на відповідній території.

ЗАХОДИ ЩОДО НЕДОПОЩЕННЯ ЗАНОСУ ІНФЕКЦІЇ:

- Обов’язково утримувати свиней в «закритому режимі»;

- Заборонено утримувати свиней на територіях міжнародних повітряних, морських, річкових портів і прикордонних залізничних станцій;

- Заборонено переміщення свиней (інших тварин і птиці) та харчових продуктів з них без супровідних ветеринарних документів;

- Заборонено згодовування свиням  без термічної обробки залишків харчових продуктів, боєнських відходів;

- Заборонено реалізацію і використання м'яса та продуктів забою свиней, інших тварин (птиці), що не пройшли ветеринарно-санітарної експертизи та отриманих від тварин, що не піддані передзабійному огляду в установленому порядку.

У випадку захворювання або загибелі свиней необхідно ізолювати хворих свиней і терміново інформувати державні установи ветеринарної медицини. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.