Оголошення / рекламу / статті у наше видання - газету "Токмацька Гривня", яка виходить щосереди, ви завжди можете подати онлайн: телефон / Viber 068 211 74 45, e-mail: grivnatokmaka@gmail.com Читайте нас в Telegram: t.me/tokmakpology Будьте здорові! Нехай Вам щастить!


21 серпня, 2021

Багатоквартирні будинки Токмака «попливли» після двох злив

19 – 20 серпня нашим містом пройшла негода. 19-го вона була особливо «лютою».

Окрім вирваних зі стін кондиціонерів, повалених дерев, що перекрили автомобільний рух та порвали дроти ліній електропередач, вимиті тони асфальту, щебеню та відсіву на дорогах, знеструмлені та підтоплені приватні будинки, зірвані дахи приватних осель містян та яток підприємців, похилені рекламні щити, припинення газопостачання окремих приватних будинків, зірвані балкони, затоплені під’їзди багатоповерхівок, зірвані бампери разом з номерними знаками деяких припаркованих авто, що потрапили в зону стихії тощо постраждали мешканці останніх поверхів деяких багатоповерхівок, зокрема мешканці токмацького гуртожитку у мікрорайоні «Ковальському», що по вулиці Ковальській, 39.

Їхні квартири буквально топило. Вода лилася зі стелі, мов з водоспаду.

І це проблема не вчорашнього і не сьогоднішнього дня. Телефонні дзвінки та офіційні звернення до міської влади результатів не давали, стверджують токмачани до яких так ніхто і не приїхав на їх виклик. Який тут може бути настрій напередодні Державних свят.

І це ще не все. Гроші на ремонт покрівлі цього будинку виділялися і були освоєні, стверджують потерпілі люди. Пройшло декілька місяців. Результат роботи ремонтників мешканці побачили на власні очі 19 та 20 серпня.

Окрім цього нам стало відомо про інші підтоплені багатоповерхівки міста:

- вул. Ковальська, 48;

- вул. Перемоги, 13 (перший під’їзд), мешканці здавали на ремонт покрівлі як і всі по 500 грн.. Другий під’їзд стихію витримав;

- вул. Василя Вишиваного, 272. Після дощу знову повністю затоплене підвальне приміщення будинку. Вимощення, що було зроблено за кошти мешканців, завалилося під фундамент, бо дощовій воді біля Г-подібного будинку нікуди діватися - тільки під стіни і в… підвал.

- вул. Ковальська, 60, третій під’їзд – затоплена одна квартира, знеструмлені декілька інших у результаті прориву труби, по якій стікає дощова вода з покрівлі будинку.

- вул. Центральна, 59, - дві квартири: на п’ятому і четвертому поверхах.

І наостанок. По вулиці Призаводській в один з приватних будинків влучила блискавка. Електролічильник і електрообладнання вийшли з ладу. З людей ніхто не постраждав.

Також 21 серпня токмачани зателефонували до нашої редакції та повідомили про те, що після негоди стали непроїзними вулиця 8 Березня і придворова частину шляху біля будинку 42 по вулиці Ковальській.

Також дорога з провулка Тихого на вулицю Зелений Гай придатна тільки для поїздки… трактором.

Укргідрометцентр попередив про погіршення погодних умов 21 серпня в деяких регіонах країни.

У Запорізькій, Дніпропетровській, Полтавській, Сумській, Харківській, Луганській і Донецькій областях оголошено штормове попередження.

У нас знову очікуються грози, а в окремих районах град та шквали 15-20 м/с.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.