Оголошення / рекламу / статті у наше видання - газету "Токмацька Гривня", яка виходить щосереди, ви завжди можете подати онлайн: телефон / Viber 068 211 74 45, e-mail: grivnatokmaka@gmail.com Читайте нас в Telegram: t.me/tokmakpology Будьте здорові! Нехай Вам щастить!


30 липня, 2021

Аварія на водогоні: Хронологія подій

28 липня о 12 годині на ділянці головного водогону централізованого водопостачання міста Токмака виникла аварійна ситуація – трубу діаметром 500 мм прорвало.

Жителі мікрорайону «Центральний» і «Калиновий» залишилися без водопостачання.

Фахівці КП «Міськводоканал» ТМР відразу розпочали аварійно – відновлювальні роботи.

Одночасно з цим з’явилося повідомлення про аварію на офіційній сторінці водоканалу у фейсбуці та офіційному сайті Токмацької міської ради.

Через добу, 29 липня, розпочався підвіз води мешканцям багатоповерхівок по вулиці Шевченка, мешканців приватного сектору обійшли.

Надвечір цього ж дня після завершення робіт воду подали, попередньо промивши систему, але стався новий порив на тій же ділянці.

У зв’язку з тим, що працівники водоканалу, задіяні на аварійно – відновлювальних роботах, не відпочивали добу – було прийнято рішення про призупинення робіт до ранку 30 липня.

У двох вищезгаданих мікрорайонах водопровідні крани знову осушилися.

30 липня стало відомо, що вночі невідомими особами було вибито дві шибки у вікнах будівлі Токмацької міської ради в кабінеті №1 на першому поверсі.

Місцеві пов’язують ці дії з аварією на водогоні, що сталася у місті ще 28 липня, але офіційного підтвердження про це від місцевих правоохоронців ще немає.

Наразі аварійно – відновлювальні роботи тривають…

Довідково: Вказана ділянка водопроводу, як і інші по місту, зношена і потребує повної заміни. Проектна документація виготовлена ще два роки назад, залишилося питання за фінансуванням та тендером.

Офіційна влада ще не зробила з цього питання жодної офіційної заяви (станом на 09:20 год. 30.07.2021), що привело до масових обурень токмачан у фейсбуці, на ринку, зупинках громадського транспорту та побуті.

Також ми повідомляли, що про відсутність води у двох токмацьких мікрорайонах жителі поскаржилися в «область».

Окрім цього міська влада раніше офіційно повідомляла про термінову необхідність повної заміни ділянки труб каналізаційного колектору загальною довжиною 1120 м. від кільця біля АТБ до Призаводської площі.

30 липня по обіді після закінчення зварювальних робіт на місці аварії 500 мм труба знову «плаче».

Прогнозів на терміни відновлення водопостачання двох мікрорайонів міста, що залишилися без води, на місці ніхто з фахівців водоканалу не дав.

Цього ж дня міськводоканал на своїй офіційній сторінці у фейсбук запропонував абонентам двох районів, що постраждали від аварії водогону, звернутися до підприємства з питання можливого засмічення у них осадових фільтрів водомірних вузлів обліку.

Аналогічне повідомлення з’явилося і на сайті ради: «КП «Міськводоканал» ТМР повідомляє, що в зв'язку з виникненням та ліквідацією аварії, яка сталась 28.07.2021 року, на ділянці головного водогону системи централізованого водопостачання міста, у застарілих металевих водопровідних трубах відбулось підняття осаду, в наслідок чого, в мікрорайонах «Центральний» та «Калиновий» можливе тимчасове виникнення осередків брудної води.

Беручи до уваги вищенаведене, абонентам нашого Підприємства, у яких, в наслідок виниклої аварії, відбулось засмічення осадових фільтрів водомірних вузлів обліку, пропонуємо звертатись до відділу збуту (маркетингу) нашого Підприємства за контактним телефоном 4-55-61 (з 8:00 до 17:00).

Просимо з розумінням поставитись до тимчасових незручностей!

З повагою, адміністрація КП «Міськводоканал» ТМР.»

Окрім цього підприємство продовжує розвозити воду «бочками» по багатоповерхівках міста, жителі приватного сектору страждають «від спраги».

У місті все частіше серед перехожих помітні мешканці з баклажками покупної води у руці.

30 липня пізно ввечері водогін запрацював, маємо майже 10 латок на ньому, а у 2018 році їх було 3…

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.