Оголошення / рекламу / статті у наше видання - газету "Токмацька Гривня", яка виходить щосереди, ви завжди можете подати онлайн: телефон / Viber 068 211 74 45, e-mail: grivnatokmaka@gmail.com Читайте нас в Telegram: t.me/tokmakpology Будьте здорові! Нехай Вам щастить!


28 липня, 2021

Зеленський: «З 1 серпня сюрпризів не буде», з цінами не електрику

Президент України Володимир Зеленський заявив, що РНБО розгляне питання тарифів на електроенергію для населення. На його думку, для деяких категорій ціни повинні бути нижче 1,68 гривень за кВт / год.

"Я вважаю, що ми повинні зробити все, щоб ціни на електроенергію для людей не піднімалися. По-друге, це фейкова інформація, що з 1 серпня ціни на електроенергію для людей будуть вище. Сильно підміняють поняття, тому що для якихось підприємств щось зростає, але я б тут не говорив би про суспільство ", - сказав глава держави.

За його словами, українців скоро проінформують про ухвалені рішення.

"Я попросив винести це питання на засідання РНБО на цьому тижні, щоб люди зрозуміли, що з 1 серпня сюрпризів не буде ... Я вважаю, що у нас є населення, яке не може собі дозволити платити навіть 1,68 гривень. Тому РНБО розглядатиме це питання і розгляне можливе зниження ціни на електроенергію для цих категорій населення ", - додав президент.

Джерело.

Довідково: Кабмін продовжив до 31 серпня 2021 року дію постанови про покладання спеціальних обов'язків (ПСО) на учасників ринку електричної енергії. До цього часу буде діяти тариф на електроенергію для населення на рівні 1,68 гривень за кВт·год. Рішення прийнято на засіданні уряду в середу, 28 липня.

Планувалося, що механізм ПСО буде діяти до 1 серпня. За розрахунками Міненерго, перехід на ринкові ціни привів би до збільшення тарифів для населення вдвічі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.