Оголошення / рекламу / статті у наше видання - газету "Токмацька Гривня", яка виходить щосереди, ви завжди можете подати онлайн: телефон / Viber 068 211 74 45, e-mail: grivnatokmaka@gmail.com Читайте нас в Telegram: t.me/tokmakpology Будьте здорові! Нехай Вам щастить!


22 червня, 2021

Другий день Токмак накриває імла

Незвичайне помутніння повітря викликало чимало запитань і домислів в соцмережах у токмачан.

Бердянські метеорологи розповіли «Бердянськ 24», що це атмосферне явище називається імлою (скаламучення повітря внаслідок присутності продуктів конденсації водяної пари (краплин вологи, кристалів льоду), підвішених частинок пилу, диму, гарі. Видимість становить від 1 до 9 км.). Нечасте для наших широт. Але тим не менше трапляється.

Вологість невисока - в межах 60%. На порядок менше, ніж при тумані або серпанку (рос. - дымке). Спровокована імла, швидше за все, тривалими вітрами, які підняли пил вгору.

Тим часом в українському гідрометеорологічному інституті в розмові з BBC News Україна припустили, що нинішній смог могла викликати температурна інверсія, яка виникла через різку спеку і "притискає" всі частинки у повітрі до нижніх шарів.

Водночас в інституті називають й іншу можливу причину - а саме пилову бурю з Середньої Азії, яка могла принести пил з Казахстану чи інших азіатських регіонів, або ж з Росії.

В інституті називають другу версію більш ймовірною, але наполягають, що нинішнє явище ще треба вивчати та аналізувати.

На фото: імла у мікрорайоні "Ковальський", м. Токмак.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.