Оголошення / рекламу / статті у наше видання - газету "Токмацька Гривня", яка виходить щосереди, ви завжди можете подати онлайн: телефон / Viber 068 211 74 45, e-mail: grivnatokmaka@gmail.com Читайте нас в Telegram: t.me/tokmakpology Будьте здорові! Нехай Вам щастить!


08 жовтня, 2021

Токмацька держпродспоживслужба здійснила раптові перевірки харчоблоків закладів дошкільної освіти

Токмацьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області здійснило раптові перевірки харчоблоків закладів дошкільної освіти.

За результатами проведеної роботи  повідомляється наступне: вибірково перевірено 4 харчоблоки закладів дошкільної освіти, санітарно-гігієнічний стан харчоблоків задовільний, проте в кожному закладі фахівці Токмацького районного управління надали рекомендації з питань безпеки харчових продуктів та додержання вимог санітарного законодавства. Також,  керівникам закладів, вкотре було наголошено про необхідність дотримання протиепідемічних заходів в закладах дошкільної освіти в період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Токмацьке районне управління ГУ ДПСС в Запорізькій області наголошує, що порушення в організації харчування, зокрема, недотримання правил особистої гігієни персоналу, порушення режиму прибирання харчоблоків, порушення технології приготування, режиму харчування, кількісна та якісна незбалансованість раціону, можуть викликати захворювання органів травлення та призвести до масових спалахів інфекційних захворювань та харчових отруєнь серед дітей. 

Фото: Токмацьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області.

По темі: Сьогодні в Дніпрі з першою леді Оленою Зеленською відкрили Третій регіональний форум «Реформа системи шкільного харчування».

Певен, відверта фахова розмова на такому рівні допоможе напрацювати пропозиції та рішення, які прискорять та підвищать якість реформи.

Якісне шкільне харчування — це здоров’я дітей по всій Україні, повідомив Денис Шмигаль, Прем’єр - міністр України.

Впровадження системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) в навчальних закладах допоможе убезпечити школярів від масових отруєнь. Про це заявила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька під час регіонального форуму «Реформа системи шкільного харчування», який проходить у Дніпрі за участі Першої леді Олени Зеленської та Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

За словами Голови Держпродспоживслужби, для впровадження системи НАССР потрібні дві складові: необхідна інфраструктура та навченість персоналу, застосування ним навичок на практиці та контроль за цим процесом.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.