Оголошення / рекламу / статті у наше видання - газету "Токмацька Гривня", яка виходить щосереди, ви завжди можете подати онлайн: телефон / Viber 068 211 74 45, e-mail: grivnatokmaka@gmail.com Читайте нас в Telegram: t.me/tokmakpology Будьте здорові! Нехай Вам щастить!


14 серпня, 2021

З 15 серпня розпочнеться промисел бичків в Азовському морі

З 15 серпня розпочнеться промисел бичків у дозволених Режимом рибальства у 2021 році районах в басейні Азовського моря, який продовжиться до 15 грудня цього року.

У цьому році дозволений ліміт для вилучення бичків у відкритій частині моря становить 2400 тонн. У порівнянні з минулим роком він зменшився на 1050 тонн. Кількість драг з механізованим способом використання, які можна використовувати під час промислу, залишилась такою ж, як і в минулому році - 18 одиниць.

Також Режимом рибальства дозволяється добувати бичків у п’ятикілометровій прибережній зоні українського узбережжя від Керченської протоки до краю Білосарайської коси та від мису Ахілеон до краю коси Довгої, а також у Таганрозькій затоці драгами з ручним і напівмеханічним способом використання, закидними неводами (волоками), каравками та підйомними пастками. Загальний дозволений ліміт у цих частинах Азовського моря сягає 1800 тонн, який розподілений на квоти між користувачами.

Крім того, добувати бичків дозволяється ставними неводами та ятерями у затоці Сиваш з 15 серпня до 31жовтня.

Зменшення ліміту для вилучення бичків, пов’язане зі значним падінням їх запасів, внаслідок підвищення солоності морської води до 14,5-15 ‰ (проміле), що призвело до зменшення нерестових площ. Побільшало у бичків і конкурентів щодо кормової бази, зокрема, калкана, який не тільки живиться однаковими бентосними організмами, а ще й полює на самих бичків. Також у перші 30 діб життя цього виду потужним конкурентом у живленні стали медузи, чисельність яких значно зросла останніми роками.

Довідково: Промисловий розмір бичків становить не менше 10 см Дозволений прилов молоді – 20 відсотків.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.