Оголошення / рекламу / статті у наше видання - газету "Токмацька Гривня", яка виходить щосереди, ви завжди можете подати онлайн: телефон / Viber 068 211 74 45, e-mail: grivnatokmaka@gmail.com Читайте нас в Telegram: t.me/tokmakpology Будьте здорові! Нехай Вам щастить!


23 квітня, 2021

Спростовуємо фейки стосовно збільшення розміру єдиного податку у Токмацькій міській територіальній громаді у 2022 році

23 квітня відбулося засідання постійної комісії Токмацької міської ради з питань депутатської діяльності, регламенту, законності, захисту прав громадян та з питань реалізації державної регуляторної політики.

Розглянуто, зокрема, проект рішення міської ради «Про встановлення єдиного податку у Токмацькій міській територіальній громаді» у 2022 році, яке буде розглядатися депутатами приблизно у червні місяці.

Відповідно до тексту цього документу збільшення розміру єдиного податку у Токмацькій міській територіальній громаді у 2022 році не буде.

Тому, на виконання вимог ст. 34 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» , пропонується направити проект рішення «Про встановлення єдиного податку у Токмацькій міській територіальній громаді» до Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва для підготовки у встановленому Кабінетом Міністрів України порядку пропозицій щодо удосконалення проекту регуляторного акта відповідно до принципів державної регуляторної політики.

Нагадаємо, що 25 червня 2020 року Рішенням № 2 «Про встановлення єдиного податку у м. Токмак на 2021рік» Токмацька міська рада встановила такі ставки податку:

- для першої групи платників єдиного податку(згідно пункту 293.2 статті 293 Податкового кодексу)  встановити незалежно від виду господарської діяльності з розрахунку на календарний місяць у розмірі 9 відсотків до розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня податкового (звітного) року, крім випадків передбачених пунктом 293.4 з урахуванням пунктів 293.6 та 293.8 статті 293 Податкового кодексу України.

- для другої групи платників єдиного податку(згідно пункту 293.2 статті 293 Податкового кодексу)  встановити незалежно від виду господарської діяльності (крім оптової торгівлі) з розрахунку на календарний місяць у розмірі 15 відсотків до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, та для суб’єктів господарювання, які здійснюють оптову торгівлю у межах міста Токмака - 20 відсотків до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, крім випадків передбачених пунктом 293.4 з урахуванням пунктів 293.6 та 293.8 статті 293 Податкового кодексу України.

У разі здійснення платниками єдиного податку першої і другої груп кількох видів господарської діяльності або здійснення господарської діяльності на територіях більш як однієї сільської, селищної, міської ради або ради об'єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, застосовується максимальний розмір ставки єдиного податку, встановлений для таких видів господарської діяльності

Податковий період визначається  відповідно до статті 294 Податкового кодексу України.

Довідково: Насправді постійна комісія міської ради з питань економічного розвитку, бюджету та фінансів надавала пропозицію про збільшення ставки єдиного податку з 15 до 18 %, але на сьогоднішньому засіданні «регламентної» комісії «бюджетна» змінила свою думку.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.