Оголошення / рекламу / статті у наше видання - газету "Токмацька Гривня", яка виходить щосереди, ви завжди можете подати онлайн: телефон / Viber 068 211 74 45, e-mail: grivnatokmaka@gmail.com Читайте нас в Telegram: t.me/tokmakpology Будьте здорові! Нехай Вам щастить!


28 жовтня, 2021

Як працює новий пункт вакцинації у 33 кв м і які є вакцини на сьогодні

Ми поспілкувалися з токмачанами, що вже відвідали пункт вакцинації у магазині мережі 33 кв м, що по вулиці Гоголя у Токмаці, де 28 жовтня відкрився пункт вакцинації.

Пункт працює: вівторок, четвер, субота з 13 до 16:00 години.

В наявності вакцина CoronaVac.

Незабаром будуть ще вакцини AstraZeneca і Pfizer.

Оновлено: 30 жовтня пообіді нам стало відомо, що вакцина Pfizer вже в місті і буде доступна для токмачан у цьому пункті вакцинації з вівторка, 2 листопада.

ДовідковоЯк зазначила координатор з вакцинації обласного лабораторного центру Марина Колерова, наразі кількість хворих на COVID19 в області перевищила порогові показники у дев’ять разів – в стаціонарах і на дому лікується 25665 осіб.

За останню добу в області зареєстровано 1450 випадків захворювання на COVID-19. Фахівці звертають увагу, що значно виріс рівень захворюваності серед дітей – 173 нові випадки лише за добу.

Як розповів директор Департаменту охорони здоров’я Запорізької облдержадміністрації Олексій Кулинич, зараз в області на кисневій терапії перебуває 2180 людей. Щотижня область споживає до 38 тонн кисня.

Завантаження ліжкового фонду по області складає 82%, цей показник вдалося трохи зменшити завдяки відкриттю додаткових місць для хворих на коронавірус. Втім, наразі резерв в лікарнях регіону закінчився – більше додавати ліжка не зможуть. Вже сьогодні спостерігається складна обстановка у приморській лікарні, медзакладах Бердянського та Василівського районів. Якщо на цих територіях найближчим часом не станеться прориву у вакцинації – буде критична ситуація, наголосив Олексій Кулинич.

Нарощувати темпи вакцинації мають всі території, на сьогодні плановий показник для Запорізької області – 15.5 тисяч щеплень на день.

Також голова області Олександр Старух дав завдання керівникам територій взяти під контроль місцеві вокзали та здійснювати перевірку у пасажирів дозвільних документів. Оскільки відсьогодні вступили в силу обмеження пересування по території області – пасажири можуть користуватися громадським транспортом за наявності документів про повну або часткову вакцинацію; негативного ПЛР-тесту, або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу, проведеного не більш як за 72 години до дня поїздки; свідоцтва про одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема, з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія).

"Я дуже прошу, щоб ми всі з вами вимкнули соцмережі, саме з цього питання (вакцинації - Ред.) і включили весь мозок. Потрібно вакцинуватися. Це не страшилки, а це справді єдине рішення. Хочу, щоб ми не боялися страшилок з ЗМІ та соцмереж, а боялися конкретно цього вірусу", - наголосив президент Зеленський на засіданні Конгресу місцевої та регіональної влади.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.