Оголошення / рекламу / статті у наше видання - газету "Токмацька Гривня", яка виходить щосереди, ви завжди можете подати онлайн: телефон / Viber 068 211 74 45, e-mail: grivnatokmaka@gmail.com Читайте нас в Telegram: t.me/tokmakpology Будьте здорові! Нехай Вам щастить!


25 червня, 2021

Держпродспоживслужба рекомендує відмовитися від вживання в’яленої не патраної риби

В червні 2021 року на території міста Запоріжжя зареєстрований випадок захворювання на ботулізм з двома потерпілими, які знаходяться в  край тяжкому стані.

До уваги споживачів!

Захворювання пов’язане із вживанням в їжу риби (лящ в'ялений чищений), придбаної в одному з мережевих магазинів Запорізької області, виробником якої згідно наданих документів є ТОВ «МБК-Продукт», який припинив свою діяльність з виробництва рибних продуктів. У разі встановлення факту реалізації рибної продукції за документами ТОВ «МБК-Продукт», необхідно негайно повідомити про це Головне управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, а також  місце її реалізації.

З боку Держпродспоживслужби впроваджені всі необхідні заходи, які спрямовані на недопущення погіршення санітарно-епідемічної ситуації, у тому числі тимчасове припинення обігу рибної продукції,  з якою пов'язаний випадок захворювання на ботулізм, встановлюються постачальники та виробники зазначеної продукції.

Звертаємо Вашу увагу, що перші симптоми захворювання:

порушення зору;

сильно виражена сухість у роті;

важко говорити (голос стає тихим або пропадає);

підвищена стомлюваність, м'язова слабкість;

запаморочення;

короткочасні ознаки ураження травної системи (нудота, блювання, послаблення випорожнень),

найчастіше виникають через 12-24 годин після споживання зараженої їжі.

Водночас, симптоми так само можуть виникнути раніше (вже через 2 години) або значно пізніше (4 доби і більше).

Шановні споживачі!

Держпродспоживслужба рекомендує відмовитися від вживання в’яленої не патраної риби (особливо в літній період), на яку на законну вимогу споживача суб’єкт господарювання не може пред’явити документи, які  б могли підтвердити якість та безпеку продукції.

Не купуйте виготовлених у домашніх умовах в’яленої, копченої, солоної риби, консервів та інших продуктів харчування в місцях стихійної торгівлі та без супровідних документів.

Перевіряйте термін придатності продуктів та зберігайте чеки.

При наявності перших ознак недомагання негайно звертайтеся за медичною допомогою.

Бережіть своє здоров’я і здоров’я близьких людей.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.