Оголошення / рекламу / статті у наше видання - газету "Токмацька Гривня", яка виходить щосереди, ви завжди можете подати онлайн: телефон / Viber 068 211 74 45, e-mail: grivnatokmaka@gmail.com Читайте нас в Telegram: t.me/tokmakpology Будьте здорові! Нехай Вам щастить!


27 квітня, 2021

У Пологівському районі вже щеплено майже три тисячі мешканців

Про це йшлося на нараді з головами районних державних адміністрацій, учасники якої обговорили епідстан на території районів, темпи вакцинації та оснащення лікарень, які приймають хворих на COVID.

У Василівському районі на сьогодні від COVID вакциновано 2 тис 53 особи, У Бердянському районі щеплено майже 2 тис громадян, у Запорізькому районі – 1 тис 530 осіб, у Мелітопольському районі – 2 тис 373, у Пологівському районі щеплено майже 3 тис мешканців.

Загалом у Запорізькій області за останню добу щеплено 660 осіб. Всього ж з початку вакцинальної кампанії охоплено першим щепленням 21 тис 844 жителів Запорізької області.

Набирає обертів вакцинальна кампанія.

З 28 квітня в регіоні  буде працювати вже 99 стаціонарних пунктів щеплення при медичних закладах. Також щеплення проти COVID буде проводитись силами мобільних бригад медиків.

Протягом поточного тижня головний акцент планується зробити на вакцинацію громадян, старших за 65 років - саме ця категорія населення має низький рівень охоплення щепленням. Згідно статистичних даних, нині провакциновано лише 2% осіб з цієї цільової групи.

Вчора Запорізька область отримала 13 тис 300 доз вакцини Астра-Зенека (з них Токмак - 100), яка буде використовуватись протягом 28-30 квітня для осіб віком 65+, а в подальшому і для інших категорій. Також отримано 1170 доз вакцини Пфайзер, яка буде використовуватись для людей у інтернатних закладах і будинках для людей похилого віку, а також для працівників ДСНС та прикордонників. За словами медиків, потреби Запорізької області у вакцині забезпечено у повному обсязі.

Згідно рішення оперативного штабу з протидії COVID-19, в кожному пункті щеплення має проводитись мінімум 90 вакцинувань на добу. При цьому на медичні заклади покладається завдання організації колл-центрів, які інформуватимуть громадян про час і місце тестування, надаватимуть іншу актуальну інформацію з питань вакцинації.

Завданням найближчих днів для медиків стане максимальна координація дій і синхронізація першої та другої хвилі вакцинації, оскільки темпи щеплення у Запорізькій області лише зростатимуть, повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА.

ДовідковоСтан епідситуації стабілізується, тому Запорізька область має всі шанси вийти з «червоної» зони епіднебезпеки вже наступного тижня.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.